Збірник літературно-художніх творів для сучасних підлітків: проблеми видавничої підготовки - Вернигора, Ніна (Інтегровані комунікації, 2016)
Підставою для дослідження стало редакційне завдання: упорядкувати збірник літературно-художніх творів сучасних письменників для підліткової аудиторії, за матеріалами, що надійшли до редакційного портфеля (спільний проект Національної спілки письменників України, Київради і видавництва «Веселка»). У статті розглянуто проблеми видавничої підготовки збірника літературно-художніх творів для сучасних підлітків. Зокрема йдеться про психологію розвитку сучасної підліткової аудиторії, її ставлення до книги. Автор дослідження зосереджується на вивченні інформаційних, естетичних та духовних потреб юного читача. Окремо розглядається проблема авторського середовища. Вивчено сучасний книговидавничий досвід різних регіонів України, що зорієнтований на означену читацьку аудиторію.