Інноваційні проєкти інклюзивного книговидання (на прикладі інтерактивної книжки із завданнями для розвитку та корекції мовленнєвого апарату у дітей з вадами слуху, зору та психофізичними відхиленнями) - Крячок, Катерина (Інтегровані комунікації, 2021)
У статті викладено результати дослідження, що було виконано з метою пошуку оптимальної структури конкурентоспроможного інклюзивного видання для визначеної читацької аудиторії, яке мало б соціально відповідальне практичне призначення та могло зацікавити читацьку аудиторію. Передбачається, що результатом проєкту буде створення та реалізація чотирьох частин інтерактивної цифрової книги для розвитку і корекції мовлення у дітей з різними вадами, що дасть змогу створити налагоджену комунікаційну стратегію щодо розвитку, адаптації та соціалізації таких дітей у суспільство за рахунок комплексної роботи індивідуальних учителів-дефектологів та батьків на базі створеного інноваційного проєкту. Мета книги — навчити таких дітей елементарних речей та понять, розвинути або скоригувати мовлення, дрібну моторику, слухову увагу та загалом уявлення про навколишній світ. Це допоможе їм інтегруватися у суспільство, соціалізуватися та стати повноцінними його членами, а не залишатися в ізоляції. Завданнями проєкту є розробка зрозумілого концепту та максимально простого, інтуїтивного інтерфейсу для зручності роботи педагога та самостійного користування особливими дітьми, створення чіткої структури та порядку вивчення тем, робота над контентом та розробка практичних завдань для самостійного виконання.