Маніпулятивні технології під час інформаційних війн:досвід пострадянської журналістики - Іванова, Ірина; Яресько, Катерина (Інтегровані комунікації, 2021)
Представлена робота присвячена дослідженню маніпуляцій у пострадянських медіа у соціокультурній дослідницькій площині. Метою статті було визначення основних чинників ефективності та основних параметрів маніпуляції. Крім того, у статті досліджено походження та основні особливості нової концепції журналістики, а також фактори ментально маркованої креативності в рекламі. Відзначається лінгвістична і стилістична специфіка медійних текстів та відстежуються зміни в системі «радянської» журналістики ХХІ століття. Автори встановлюють специфічні особливості еволюції маніпуляцій в пострадянських ЗМІ. У дослідженні використано комплексний підхід до методології. Індуктивні та дедуктивні методи використовуються для роботи з теоретичним матеріалом; метод міждисциплінарних досліджень залучено для визначення специфічних особливостей інфодемії в медіа, філософії реклами. Також було враховано інтерпретативний підхід, який використовується для аналізу рекламного тексту як складної синтетичної структури.