Сучасні тренди українського книговидання - Шпак, Віктор (Інтегровані комунікації, 2018)
Ця стаття має на меті висвітлення окремих наявних проблем сучасного книговидання як суспільного та культурного явища – складової національного інформаційного простору. автор висвітлює ретроспективу розвитку, злети та падіння випуску книжкової продукції як за кількістю випущених видань, так і за накладами. Зроблено аналіз випуску книг і брошур за тиражними групами, за цільовим призначенням та за укрупненими тематичними розділами. розглянуто окремі аспекти системи розповсюдження видавничої продукції. Проілюстровані характерні проблеми галузі та тенденції розвитку, роль держави у цих процесах. Представлено лідерів видавничого ринку.