Тенденції впровадження новітніх технологій керування документаційними процесами в умовах інформатизації суспільства - Герасимюк, Леся (Інтегровані комунікації, 2016)
Інформація, як і людські ресурси, капітал, матеріали й технології, належить до основних ресурсів, які використовує установа. З огляду на зростання її значущості в сучасних умовах інформатизації суспільства дедалі більша увага приділяється методам керування документаційними процесами, які ґрунтуються на технологіях документування і документообігу, а також активному застосуванні комп’ютерної техніки та інформаційних технологій. Тому, зважаючи на недостатню кількість вітчизняних робіт за темою, теорія і практика керування документацією, зокрема з використанням новітніх інформаційних технологій, – актуальний і перспективний напрям наукових досліджень. У статті розкривається зміст поняття «керування документаційними процесами»; висвітлюється актуальність потреби впровадження новітніх інформаційних технологій у сферу документаційного забезпечення та їх ефективність в управлінській роботі. Мета дослідження. Проаналізувати провідні тенденції впровадження новітніх технологій у керуванні документаційними процесами в умовах інформатизації суспільства. Завдання: розкрити зміст поняття «керування документаційними процесами»; простежити вплив переходу до електронного документообігу на ефективність роботи з документами в установах; охарактеризувати основні переваги систем електронного документообігу щодо роботи з електронними документами. Результати дослідження підтвердили, що через безперервне збільшення кількості інформації традиційні методи управління документаційними процесами стають неефективними. В умовах інформатизації суспільства стрімко розвиваються інноваційні інформаційні технології, які стрімко впроваджуються у сферу документаційного забезпечення.