Принципи крос-медіа у політичній журналістиці - Полковенко, Тарас (Інтегровані комунікації, 2018)
У статті розглядаються перспективи крос-медіа у галузі політичної журналістики та позиціонування відповідних публікацій у сучасних ЗМІ. Акцентовано на психологічних аспектах сприйняття матеріалів політичної журналістики читацькою аудиторією. Представлено базовий опис медійних інструментів для вдосконалення журналістських публікацій політичного змісту. У галузі політичної інформації все активніше відбувається перехід від традиційних до новітніх форм інформаційного обміну, в яких пріоритетними стають комунікації, засновані на технологічних механізмах. У різних країнах світу інформаційне середовище модифікується з урахуванням нових технологій, які поступово переходять і в український інформаційний простір. Фактично в журналістиці відбувається перехід у епоху крос-медіа. У тексті статті, окрім загальноприйнятого визначення «крос-медіа – це здатність поширювати інформацію в переконливому, корисному для користувача і візуально привабливому вигляді за допомогою різних засобів комунікації та на різних платформах», запропоновано альтернативне визначення для ліпшого розуміння цього інформаційного феномену. Потреба в дослідженні крос-медіа у галузі політичної журналістики пов’язана із загальним переформуванням українського інформаційного простору в крос-медійний варіант. Результати дослідження придатні для використання у формі доповнення журналістського лекторію в освітніх закладах, а також і для практичного застосування в роботі молодих журналістів, рекламістів і видавців.