Використання української «Вікіпедії» у зв’язках з громадськістю - Афанасьєв , Ілля (Інтегровані комунікації, 2016)
У статті досліджується актуальна проблема: сучасний стан та перспективи використання електронної енциклопедії «Вікіпедія», зокрема її українськомовного розділу (uk.wikipedia.org) у PR комерційних організацій.Аналізується література та джерела з цієї проблематики, окреслюються теоретичні та практичні можливості цілеспрямованого впливу PR-фахівців на зміст «Вікіпедії», вивчається історія та сучасний стан контактів між керівництвом ресурсу та представниками PR-індустрії.Досліджується ступінь представленості інформації про великі компанії – польські у відвідуваній поляками частині глобальної системи «Вікіпедія», українські у відвідуваних українцями розділах. Робиться припущення, що в кількісному відношенні PR-представленість польського та українського великого бізнесу у їхніх вітчизняних мовних частинах відрізняється лише незначною мірою.Визначається методологія подальшого наукового вивчення та практичного використання української «Вікіпедії» для завдань PR-індустрії та енциклопедознавства, констатується величезний потенціал такої діяльності.