Збанацька О. М. Розвиток інформаційно-пошукових мов у пошукових системах бібліотек і архівів: монографія. Покажчик змісту - Дмитренко, Тетяна (Інтегровані комунікації, 2018)
У монографії представлено результати комплексного дослідження розвитку інформаційно-пошукових мов у бібліотеках і архівах як обов’язкового компонента інформаційно-пошукових систем та посередника у здійсненні комунікаційного процесу. Інформаційно-пошукові мови розглядаються через призму становлення довідково-пошукового апарату бібліотек та довідкового апарату архівів. Представлено класифікацію інформаційно-пошукових мов та виявлено їхні особливості на різних етапах становлення бібліотечної та архівної справи.Для дослідників у галузі бібліотекознавства, архівознавства, соціальних комунікацій та суміжних галузей знань, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, працівників бібліотек і архівів тощо.