Аудіовізуальний контент: до питання ризиків впливу сучасних медіа - Лісневська , Аліна Леонідівна; Фруктова, Яна Станіславівна (Інтегровані комунікації, 2019)
У статті досліджується аудіовізуальний контент у нормативно-правовому, комунікативному, культурологічному, соціологічному та психологічному контекстах. Загальнонаукові методи, такі як аналіз, синтез та узагальнення дозволили нам виокремити низку термінів й окреслити загальне визначення аудіовізуального контенту. Також використано індуктивний й системний метод, які дозволили визначити ризики впливу аудіовізуального контенту  в інформаційних форматах традиційних та нових медіа. Було використано міждисциплінарний підхід в дослідженні проблеми правового регулювання аудіовізуального контенту й складного механізму медавпливу на межі комунікативістики, медіакультури, медіапсихології та медіаправа.Сучасний споживач інформації постійно потерпає від медіа впливу аудіовізуального контенту, який є  найпотужнішим в силу своєї специфічної природи. Динамічне відео складає основу  аудіовізуального контенту, який використовується в аудіовізуальних медіа, мультимедіа та соціальних медіа. Діяльність журналістів та відеовиробників, що порушують стандарти розповсюдження інформації, має регулюватись на законодавчому рівні аудіовізуальних медіа та послуг в Україні з урахуванням світового та європейського досвіду.Дослідження ризиків медіавпливу аудіовізуального контенту на масову свідомість та підсвідомість споживачів інформації є на часі у зв’язку з небезпекою маніпуляції у традиційних та соціальних медіа.