Бібліотеки Великої Британії у застосунку Google arts & Culture - Щиглинська, Мирослава (Інтегровані комунікації, 2019)
У статті роглянуто способи сучасних форм представлення бібліотек та популяризації їх колекцій творів художнього мистецтва та документної спадщини на прикладі бібліотек Великої Британії у застосунку «Google Arts & Culture». Проаналізовано основні джелера з поданої проблематики вітчизняних та зарубіжних науковців. Методологічною основою дослідження є соціокомунікативний, системний, соціокультурний та інформаційний підходи, які у сукупності дозволили проаналізувати проєкт Google Arts & Culture як комунікаційне, інформаційне та соціокультурне явище. Методологія базових підходів доповнюється комплексом дослідницьких методів, зокрема аналізу та синтезу, порівняння та контент-аналізу.Охарактеризовано функціональні можливості застосунку «Google Arts & Culture» з популяризації колекцій бібліотек. Виявлено особливості оформлення та наповнення профілів бібліотек відповідно до специфіки фонду бібліотеки. Визначено перспективи подальшого дослідження проектів пов’язаних з розповсюдження інформації про документну спадщину, популяризації колекцій, побудови комунікації між закладами культури та вивчення інших новітніх форм представлення бібліотек.