Освітня, соціогуманітарна та проєктна діяльність кафедри бібліотекознавства та інформології Інституту журналістики (2016–2021 рр.) - Воскобойнікова-Гузєва, Олена; Поліщук, Тетяна (Інтегровані комунікації, 2021)
У статті розглянуто освітню, проєктну й соціогуманітарну діяльність кафедри бібліотекознавства та інформології Університету Грінченка за п’ять років. Висвітлено роботу та досягнення викладачів і студентів кафедри у ході реалізації нової освітньої стратегії. Для досягнення поставленої мети були використані такі методи дослідження, як аналіз джерельної бази, моніторинг сайту кафедри, здійснено огляд освітньої та проєктної діяльності кафедри. Увага приділена оновленню освітніх програм, запровадженню нової спеціальності, а також результатам роботи студентів у Центрах компетенцій та проєктам, що розвивають гнучкі навички студентів. Результатами є аналіз практико орієнтованого навчання, опис реалізованих задумів та активної соціогуманітарної діяльності колективу кафедри й студентів, взаємодія з партнерами. Висвітлено знакові проєкти, що спрямовані на популяризацію роботи кафедри бібліотекознавства та інформології, Інституту журналістики й Університету Грінченка.