Екологічна освіта крізь призму бібліотек - Галактіонова, Єлизавета (Інтегровані комунікації, 2021)
У розвідці досліджено досвід впровадження екоосвіти через бібліотечні установи Німеччини та України. Розглянуто актуальність та важливість створення «зелених бібліотек». Метою є вивчення досвіду екологічної освіти через проєкти, втілені вибраними бібліотеками. Поставлена мета досягнута загальнонауковими методами, зокрема методом описування досвіду впровадження екоосвіти, аналізу вже існуючих проєктів «зелених бібліотек», узагальненням успішно втілених в Україні та Німеччині екобібліотек. Детально розглянуто проєктну діяльність у полі екоосвіти, книгозбірень “FaBio” (Манхейм, Німеччина) та «ЕкоБібліотека» (Львів, Україна). Окреслено перспективи екологічної освіти, в тому числі й крізь призму книгозбірень.