Фотожурналістика COVID-19: світовий досвід та висвітлення в українських ЗМІ - Шинкарук, Антон (Інтегровані комунікації, 2021)
У даній роботі зроблено спробу дослідження та узагальнення досвіду роботи фотожурналістів у світі та Україні в контексті коронавірусної хвороби. Зокрема виявлено, що відсутня методологія оцінки та пошуку зображень з їх семантичною складовою. Було застосовано методи розвідки по відкритих джерелах з метою встановлення залежності та джерела походження, а також тематики фотографій, що використовуються українськими ЗМІ для ілюстрацій коронавірусної хвороби. Також було зроблено огляд практик закордонних фотожурналістів при роботі в умовах коронавірусної хвороби та узагальнено ряд рекомендацій.