Сукупний рейтинг газетних видань України у 2020 році - Карась, Максим (Інтегровані комунікації, 2021)
У статті розглянуто стан газетної періодики у 2020 році. Автор зосереджує увагу на перспективах українського ринку газетної галузі в контексті світових тенденцій, зокрема проаналізовано матеріали звітів Всесвітньої газетної асоціації останніх років. Зазначається, що, незважаючи на те, що диджиталізація значно впливає на процес зменшення тиражів і припинення випуску друкованих версій, загалом галузь засвідчує сталий розвиток і прибутковість. У дослідженні наведено приклади газетних видань з найбільшими тиражами в Україні. У 2020 році газета «Сільські вісті» виходила тиражем 200 тисяч примірників (це третя позиція на ринку). Високий рівень журналістських стандартів дозволяв виданню бути ефективним майданчиком для обговорення актуальних суспільних проблем. Зроблено висновок про те, що газетна індустрія в Україні буде повільно і некритично скорочуватися і надалі, проте медійні процеси розвиваються відповідно до європейських і світових тенденцій.