Фейлетон у молодіжному середовищі: динаміка популярності жанру - Семенюк, Олег (Інтегровані комунікації, 2022)
Публіцистичні жанри доволі часто перебувають під впливом кон’юнктурних факторів. Вони можуть набувати швидкої популярності або на певний час зникати з арсеналу журналістів. У нашому дослідженні ми проаналізуємо чинники зростання та зменшення популярності в молодіжному середовищі, зокрема й серед майбутніх журналістів, одного з традиційних жанрів української публіцистики — фейлетону. Останнім часом фейлетон не є популярним у засобах масової інформації, але соціальні, політичні, побутові проблеми суспільства, на корекцію яких він і спрямований, нікуди не зникли. Молоді журналісти все рідше звертаються до створення текстів художньо-публіцистичних жанрів, певним чином послаблюючи, збіднюючи свій творчий, виражальнийпотенціал. У статті розглянуто функціонування фейлетону в молодіжних ЗМІ починаючи з 50-х років ХХ ст., проаналізовано, які теми соціальної проблематики цікавили й цікавлять молодь, наскільки майбутні фахівці знайомі з жанровими особливостями фейлетону та методикою його створення.