ЛЬВІВСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ: ПРОБЛЕМИ ТА ВИКЛИКИ - Казімова, Юліана (Інтегровані комунікації, 2025)
Стаття присвячена аналізу проблем Львівського телебачення в процесі його діяльності у різні періоди. Дослідження проблем Львівського телебачення є важливим, адже українське телебачення загалом не один раз стикалося із низкою труднощів у процесі своєї діяльності, що продовжується постійно, але різною мірою, адже проблеми виникають, відповідно до змін та вимог суспільства. Львівське телебачення зокрема, окрім загальних проблем, відомих українському телебаченню, мало і має свої, особливі проблеми. Окрім загальних труднощів таких, як проблема дотримання об’єктивності, чесності, дотримання етики, змагання та конкуренція традиційного телебачення з інтернет-телебаченням, заангажованості телеканалів, є ще й проблеми суто Львівського телебачення такі, як: реформування телеканалу, процес, коли звільняли журналістів, зміна назв і керівництва телеканалу, а також плутанина між телеканалом, який зараз називається «Суспільне Львів» із «Львів-ТБ» та сучасні виклики телебачення.Темою цього дослідження є саме Львівське телебачення. Задля детальнішого дослідження специфіки роботи та труднощів, проблем Львівського телебачення взято журналістські публікації, думки журналістів та статті науковців з проблем телебачення. У цій статті визначено певною мірою види проблем Львівського телебачення.Метою дослідження є визначення різних проблем Львівського телебачення. Ця тема є актуальною тому, що, у зв’язку зі змінами в суспільстві та різними труднощами на шляху роботи журналістів Львівського телебачення, виникала потреба боротися за свій телеканал та місце роботи, відстоювати права. Відповідно, завдання дослідження полягають у визначенні суті проблем Львівського телебачення та українського телебачення загалом та способів їх подолання. Об’єктом дослідження є проблеми українського телебачення в цілому. Предметом є труднощі та проблеми Львівського телебачення. Новизна дослідження полягає в тому, що враховано свіжі матеріали та публікації дослідників телебачення. Також новизною дослідження є те, що проаналізовано поточний стан на телебаченні. У зв’язку з вищезазначеними проблемами телебачення, журналісти мають працювати над тим, щоб їхні права не забирали, не зменшували, вони повинні бути незаангажованими, дотримуватися принципів порядності, чесності, об’єктивності, мають думати над тим, як зацікавити телеглядача, щоб він повністю не залишав традиційне телебачення.